KOMENDE NESCIOLEZINGEN

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.

Het is in 2018 precies honderd jaar geleden dat de schrijver Nescio, pseudoniem van J.H.F. Grönloh, doorbrak met zijn boek De uitvreter, Titaantjes, Dichtertje. De lezingen zijn naar hem genoemd, omdat hij het kerkje en de omgeving van Kortenhoef vaak heeft beschreven in zijn Natuurdagboek. Het pseudoniem dat ‘ik weet niet’ betekent spreekt ons aan. In de lezingen hopen we onze kennis verder te vergroten.  Ook met dit gedachtegoed voelen we ons verbonden.

Nesciolezingen vinden maandelijks plaats in het Oude Kerkje aan de Kortenhoefsedijk. De lezing wordt omlijst door een muziekprogramma.

Donderdag en Vrijdag. Kortenhoef.

Twee ochtenden die in mijn herinnering zijn samengegroeid tot een wonder. Ik zie alles telkens nog voor me. Volmaakte nazomer,wolkeloos, de eerste ochtend wat wind, de tweede een bijna stille plas. Kortenhoef-Loenersloot. Je kunt er voor mij Zwitserland en Italië en Tirol; voor in ruil krijgen en een gulden toe." (Natuurdagboek 26 en 27 augustus 1954.)

In Kortenhoef voor het Raadhuis en zitten zonnen. De toren en de groene glazen van de kerk, de 2 beuken met licht op de takken, het sjirpende vogeltje. Terug: weer de vallei van Kortenhoef, linksaf tussen de plassen met witte koppen naar Loenen." (Natuurdagboek 15 april 1955, uitgegeven door Nijgh en van Ditmar en G.A. van Oorschot, Amsterdam 1996.)

16-2 Nescio-6446_WEB
Trio Cortado

Toegang € 10,- inclusief koffie/thee. Start 11.15 uur – einde 12.45 uur.