Iedere maand, op (doorgaans) de derde zondag is er een Nesciolezing met omlijstend concert. De Nesciolezingen danken hun naam aan de schrijverJ.H.F. Grönloh die de omgeving van Kortenhoef regelmatig beschreven heeft. Hij schreef onder het welbekende pseudoniem Nescio.

“Donderdag en Vrijdag. Kortenhoef.

Twee ochtenden die in mijn herinnering zijn samengegroeid tot een wonder. Ik zie alles telkens nog voor me. Volmaakte nazomer,wolkeloos, de eerste ochtend wat wind, de tweede een bijna stille plas. Kortenhoef-Loenersloot. Je kunt er voor mij Zwitserland en Italië en Tirol; voor in ruil krijgen en een gulden toe.” (Natuurdagboek 26 en 27 augustus 1954.)

“In Kortenhoef voor het Raadhuis en zitten zonnen. De toren en de groene glazen van de kerk, de 2 beuken met licht op de takken, het sjirpende vogeltje. Terug: weer de vallei van Kortenhoef, linksaf tussen de plassen met witte koppen naar Loenen.” (Natuurdagboek 15 april 1955, uitgegeven door Nijgh en van Ditmar en G.A. van Oorschot, Amsterdam 1996.)

16-2 Nescio-6446_WEB
Trio Cortado

In deze Nesciolezingen komen onderwerpen op de grens van religie en cultuur aan de orde. Rondom de lezing wordt een concert verzorgd door gerenommeerde musici.

Voor het programma: kijk op AGENDA.